مقاله خون و فشار خون
مقاله خون و فشار خون |
![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 17 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 19 |
مقاله فشار خون
فهرست:
خون چیست؟
آزمایشهای اساسی فشار خون
گویچههای سفید خون
پلاکتها (Plackets)
مشخصات فیزیکی گردش خون
فشار در قسمتهای مختلف گردش خون
خون چیست؟
خون یک بافت گردشکننده متشکل از پلاسمای مایع و یاخته است. کار اصلی خون رساندن مواد تغذیهکننده (اکسیژن، گلوکز) و سازنده به بافتها و برطرف کردن مواد اضافی و زبالهای (همچون دیاکسید کربن و اسید لاکتیک) از بافتهای بدن است. به دانش بررسی خون، خونشناسی گفته میشود.
خون بافت پیوندی تخصص یافتهای است که سلولهای آن در داخل ماده زمینهای مایعی به نام پلاسما شناورند. حجم خون در یک فرد بالغ بطور متوسط 5 لیتر است. خون به واسطه گردش در داخل رگهای خونی اصلی، مواد غذایی و حرارت را در بدن توزیع کرده و اکسیژن و دیاکسید کربن را بین سلولها و ریهها انتقال میدهد و مواد زاید حاصل از فعالیت سلولها را به ارگانهای دفعی میرساند. خون در محیط خارج از بدن منعقد شده و به صورت لخته در میآید و قسمت محلول آن به صورت مایعی زرد و روشن به نام پلاسما، از آن جدا میگردد.
برای جلوگیری از انعقاد خون به منظور مطالعات خونی مقداری هپارین یا سیترات به آن افزوده میشود. از نظر حجمی حدود 55 درصد خون از پلاسما و 45 درصد آن از سلولهای خونی تشکیل شده است. خونشناسی یا هماتولوژی بسیار متنوع بوده و بیشتر درباره آزمایشهای اساسی خون، خونسازی، مطالعه انواع کم خونیها، اختلالات گویچههای سفید و خصوصیات پلاکتهای خون و انعقاد خون صحبت میکند.
...
شمارش سلولهای خون شمارش گویچههای سرخ، سفید و پلاکتها را به صورت غلظت سلولها در واحد حجم خون بیان میکنند. واحد حجم برای شمارش سلولی ابتدا بر اساس ابعاد خطی محفظه هماسیتومتر (شمارشگر سلولی)، میلیمتر مکعب بود. کمیته بین المللی استاندارد در خون شناسی، واحد لیتر را به عنوان واحد حجم پیشنهاد میکند. روش نیمه اتوماتیک برای اندازهگیری تعداد گلبولهای قرمز صحت بیشتری نسبت به روش دستی دارد. در شمارش کل گویچههای سفید خون، 6 نوع سلول طبیعی آن را از هم جدا نمیکنند.
تهیه و رنگ آمیزی گسترش خون بررسی گسترش خونی بخش مهمی از ارزیابی خونشناسی را تشکیل میدهد. قابل اعتماد بودن اطلاعات به دست آمده از بررسی گسترش خونی بستگی زیاد به تهیه و رنگ آمیزی خوب گسترشها دارد. هنگام مطالعه میکروسکوپی میبایست توزیع سلولها یکنواخت، رنگ گلبولهای قرمز صورتی، رسوب رنگ روی سطح لام حداقل و رنگ لام یکنواخت باشد.
سرعت رسوب گلبولی وقتی خون سیاهرگی که به خوبی مخلوط شده در لولهای عمودی قرار داده شود، گویچههای سرخ به سمت ته لوله رسوب خواهند کرد. طول پایین رفتن سطح فوقانی ستون گویچههای سرخ در مدت زمان معین ERS خوانده میشود و چندین فاکتور مانند پروتئینهای پلاسمایی و فاکتورهای گلبول قرمز در آن دخیل هستند. ERS دارای مراحل و روشهای متفاوتی است.
مقاله میزان حضور باورهای دینی در بین جامعة جوانان
مقاله میزان حضور باورهای دینی در بین جامعة جوانان |
![]() |
دسته بندی | معارف اسلامی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 17 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 29 |
مقاله میزان حضور باورهای دینی در بین جامعة جوانان
فهرست:
بررسی گروههای مذهبی غیرمتداول و نوظهور در جهان غرب و نگرش جوانان به آن
علل پیدایش این گروهها
ویژگیهای برجستة این گروهها
باورهای مذهبی در انتخاب همسر در بین جوانان
نقش های اجتماعی به تقویت باورها کمک می کند
کمرنگ شدن امنیت اخلاقی جامعه چرا؟
کمرنگ شدن باورها
ضرورت تجدید نظر اساسی در استراتژی تربیتی جامعه
نظارت اجتماعی بر ناامنی های اخلاقی
منابع
بررسی گروههای مذهبی غیرمتداول و نوظهور در جهان غرب و نگرش جوانان به آن
برای جلوگیری از گرایش مردم تشنة حقیقت و معنویت در غرب، به دین اسلام، پس از جنگ جهانی دوم و به ویژه در ربع قرن گذشته، نزدیک به 2500 گروه غیراصیل با عنوان گروههای مذهبی در آمریکا و اروپا به وجود آمده است.5 بیشتر این گروهها تحت عنوان معنویت و رستگاری، پیروان خود را به انجام کارهای مبتذل و غیراخلاقی، وادار ساختهاند و در حقیقت، در مسیر حفظ و امتداد اباحهگری و سکولاریسم، گام برداشته
جهان غرب از قرن 17میلادی و حتی پیش از آن، از دورة «رنسانس» به این سو، در جهت غیردینی کردن نگاه و نگرش مردم و سست کردن علایق دینی در زندگی روزمرة آنان تلاش کرده است. غرب در این دوران به نام «اومانیسم» و «فردگرایی» (Individualism) به طور کامل درصدد مخالفت با استیلای دین برآمد. پس از جنگ جهانی دوم و خصوصاً از دهة 1960 به این سو، گروههای مذهبی غیرمتداول بسیاری، خارج از چهارچوب ادیان رایج، در غرب، ایجاد شده است که هدف آنها سکولاریزه کردن دین میباشد؛ هرچند پایهگذاران این جنبشها خود را به عنوان معلمان روحانی و دینی معرفی کردهاند. در این مقاله، نویسندة محترم به بررسی علل پیدایش، اعتقادات، و دیگر ویژگیهای برجستة گروههای فوق پرداخته است که آنها را با هم میخوانیم.
این گروهها را گاه، کشیشهایی که از یک کلیسای سنتی، گسسته و به دنبال ایجاد و راهاندازی «ادیان» خاصی برای خودشان بودهاند، تأسیس نمودهاند. بروز این پدیده در غرب، تا حد زیادی، برخاسته از ترویج مرموزات و کارهایی غریبه، همچون سحر و جادو بوده که از سوی کلیساهای قدیمی نیز تحریم شده است و طی دهههای اخیر مجدداً رشد یافته است. طرفداران سحر و جادو در آمریکا و اروپا، ادیان پیش از مسیحیت اروپا، همچون «سلتها» (Celts) و «درویدها» (Druids) را ترویج میکنند.
...
علل پیدایش این گروهها
امروزه، در غرب، نسبت به گذشته، رویکرد به دین، رشد قابل توجهی یافته است و این اتفاق عمدتاً برخاسته از درهم شکستن و فرو ریختن بسیاری از ایدئولوژیهای ذهنی جهان غرب است که متأثر از تفکرات قرون 18 و 19 در اروپا، سربرداشته و جایگاه دین را در تمدن مدرن غرب، گرفته بود. آن ایدئولوژیها به تدریج، رنگ باخت و خطر و قدرت تخریبیشان، به طرز بیسابقهای هویدا گشت.
امروزه در جهان غرب، با برچیده شدن بساط مکاتب فلسفی مدرن (Philosophical Modern Schools) که تحت شالودهشکنی و پست مدرنیسم (Post-Modernism Deconstructionalism) و منهدم ساختن همة ساختارهای معنایی موجود از پیش، مکتبهای فلسفی جدید غرب را به پایان خود رسانده است. بیشتر فلاسفة معاصر غربی، معتقدند که دوران مشغلة فلسفی، به آن معنایی که تاکنون در غرب، فهمیده میشد، پایان یافته و دیگر مکاتب فلسفة جدید نمیتوانند گرهی از کار غرب و انسانهای تشنه و نیازمند هدایت معنوی در آن سامان بگشایند.
تمدن غرب، برای مردم جهان، تناقضات بیشماری را پدید آورده است که ایجاد انواع بیعدالتیها در جوامع و تخریب محیطزیست از آن جمله است. زندگی، برای جوانان، در غرب، معنای خود را از دست داده است و آنان را به بیراهة لذتهای آنی جسمانی از طریق روابط غیرانسانی و یا استفادة مدام از مواد مخدر و یا خشونت و جنایت کشانده است.
...
مقاله بررسی رابطة دین و روانشناسی
مقاله بررسی رابطة دین و روانشناسی |
![]() |
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 24 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 23 |
مقاله بررسی رابطة دین و روانشناسی
فهرست:
ارتباط روان درمانی و دین
خود - روانشناسی
یونگ و روانشناسی دین،روانشناسی تحلیلی (یونگ گرایی)
مشاوره دینی
تعلیم و تربیت حوزوی و مشاوره کشیشی
همایش "نقش دین در بهداشت روان" آغاز بکار کرد
تعلیم و تربیت کشیشی کلینیکی (ت ک ک)
روانشناسی رابطة بلا و ایمان در دین
مددکاری اجتماعی و رابطه روان شناسی و دین
ارتباط روان درمانی و دین
دین در غرب به نحو تدافعی در قبال برداشت منفی روانکاوی فرویدی ، واکنش نشان داده و با نادیده گرفتن کل آن یا نفی فراگیری زودرس آن ، با آن مخالفت کرده است.
معلوم است که دین در قبال این که صرفا توهمی انگاشته شود، ابا و امتناع داشته است ، زیرا این برداشت ، واقعیت تجربه دینی را انکار می کند. غالبا برداشت روان درمان گرانه از مواد و مطالب دینی روشی به کار برده است که به خاطر فرضیاتش ، مطالعه عینی را ناممکن می کرده است. خوشبختانه ، در رابطه بین روان درمانی و دین ، تحولات مثبتی هم وجود داشته است ، به این شرح که روان درمانی شروع کرده است به تقدیر از نقش روان شناختی و فرهنگی دین ، و دین شروع کرده است به این که روان درمانی را هر چه مناسب تر و به شیوه ای غیرتدافعی تر به کار برد. این مقاله ، ویژگی های عمده رابطه متحول دین و روان درمانی در غرب را بررسی می کند.
فقط معدودی از روانکاوان بعد از فروید بوده اند که به اندازه او به دین پرداخته اند. مدعیات فروید در باب دین ، از حالت جنجال برانگیزی فروکش کرد و تا زمانی که تحولات نظری چون و چرا کردن در آنها را لازم دانست ، به صورت وضع ثابت موجود در روانکاوی درآمد. نظریه روانکاوی به دو گروه وسیع و مرتبط با یکدیگر تبدیل شد که یکی از آنها گرایش های روان شناسی زیست شناختی فروید و توجه او به توصیفات مکانیستی پویایی روانی را ادامه می داد و دیگری دنباله گیر مطالعه کل نگرانه حیات روحی تجربی فرد بود.
...
کار تحقیق روانشناختی این است که به شباهت میان صور مثالی و ایدههای دینی اشاره کند، خواه آن ایدهها به عنوان مثال با علت نخستین در ارتباط باشند یا به صورت خدا، پوروشا(19)، آتمن(20) یا تائو(21) داشته باشند، چنین تحقیقی چشم و گوش انسان را نسبت به معنای اعتقادهای دینی باز میکند و فرصت مناسبی برای فهم تصورات اولیه یا صور مثالی دیگری که تعالیم دینی باید ارائه کنند، فراهم میآورد.
ادیان بر علت نخستین، که از آن به خدا، آتمن و غیره تعبیر میشود، پای میفشرند، ولی روانشناسی بر صورت مثالی یا صورت اولیهای تاکید میکند که ابهام آن توسط هیچ صورت مثالی متناظر، «خود»(22) [= نفس] است که به قدری مبهم است که صور متعین زیادی میتوانند نماد آن بشوند.
نماد مسیح و نماد بودا هر دو نمادهای متکامل و متمایزترین نمادهای «خود» میباشند. (23) و به همین دلیل یونگ نسبت به دین نگرش مثبت دارد، زیرا از نظر او دین صورتی از الگوهای مثالی «خود»، یعنی جلوهای از روح است و نظیر روان درمانی، برای نفس مفید است. به عنوان مثال مردم به کلیسای کاتولیک دلبستگی دارند صرفا به این دلیل که در آنجا احساس خوبی دارند و دین اولیه به وضوح برای مردم اولیه مناسبتر است از هر صورتی از مسیحیت که برای آنها بیگانه است. (24)
یونگ میان دین و اصول عقاید، که وی صور مدون تجربه دینی میداند، فرق میگذارد و آنها را مظاهر حقیقت ابدی نمیداند. (25) با این همه اصول عقاید کارکرد مهمی در جامعه دارند و به این معنا که نمادها جایگزین تجربه مستقیم میشوند که در مورد مسیحیت این کار به وسیله مقامهای کلیسا انجام میشود.
جا معه شناسی شهرستان ارومیه
جامعه شناسی شهرستان ارومیه |
![]() |
دسته بندی | جامعه شناسی |
فرمت فایل | |
حجم فایل | 37 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 51 |
جامعه شناسی
فهرست مطالب
پیش گفتار
مقدمه .
بخش اول: بررسی جامعه شناسی روستایی شهرستان ارومیه
فصل اول: بررسی کلیات جامعه شناسی روستای امامزاده از توابع شهرستان
ارومیه در استان آذربایجان غربی با عنوان «روستای امامزاده»
فصل دوم: ارتباط مسائل روستایی با مرکز شهر
کلیات جمعیتی ...................................................................................................................................
ترکیب جمعیتی .
مهاجرت .
علل مهاجرت روستائیان استان به مراکز شهری .
علت مهاجرت روستائیان به شهرها.
میزان جمعیت باسواد .
زندگی روستایی در استان آذربایجان غربی
ویژگیهای روستاهای استان
شهرستان ارومیه در یک نگاه کشاورزی و محدودة آن
محصولات عمده .
باغداری.
بخش صنعت .
صنایع روستایی
صنایع دستی
بخش دوم: کتاب شناختی
فصل اول: مشخصات کتاب شناختی و فهرست مطالب آن کتاب
فصل دوم: بررسی و نتایج حاصله از کتاب فوقالذکر
منابع و مأخذ
پیشگفتار
در پی تهیه نقشههای به مقیاس 000/250: 1 که 138 برگ آن در سیستم UT.M پهنه کشور را می پوشاند، شایسته بود فرهنگ جغرافیایی نوینی که هر جلد آن حاوی تفسیر آبادیهای یکبرگ نقشه باشد تهیه و توزیع گردد فرهنگ جغرافیایی 10 جلدی گذشته اداره جغرافیایی ارتش (فرهنگ رزمآرا) در زمان خود فرهنگ جامعه و مناسبی بوده است ولی با گذشت زمان و دگرگونیهای زیادی که در شهرها و روستاهای کشور پدید آمد ضرورت تدوین فرهنگ جغرافیایی جدیدی را بیش از پیش آشکار ساخت.
بدین منظور از اردیبهشت ماه سال 1353 هجری شمسی گروههای پژوهشی و گردآوری اطلاعات جغرافیایی به روستاها اعزام گردیدند.
در این فرهنگ شرح همة شهرها و آبادیهای کوچک و بزرگ و حتی مزارع بطور اختصار آورده شده است. مزارع غیرمسکونی در شرح روستایی که به ن وابسته است نام برده شده است.
نام و مشخصات رودها، دشتها و کوهها، و دیگر عوارض طبیعی که روی نقشه نشان داده شدهاند در شرح آبادیهایی که به آنها نزدیک هستند آورده شده و همچنین کوشش شده است که بناهای تاریخی و آثار باستانی و زیارتگاههای موجود در آبادیها و یا پیرامون آنها نیز منظور گردد.
برای گردآوری دانستنیهای این فرهنگ علاوه بر اطلاعات جمعآوری شده در محل، آوری شده در محل، از تحقیقات پژوهشگران نیز استفاده شده است.
مقدمه
موضوع جامعهشناسی روستایی:
جامعهشناسی روستایی یکی از رشتههای جامعهشناسی است که از لحاظ روش و موضوع با جامعه شناسی عمومی ارتباط نزدیک دارد، بدین معنی که در جامعه شناسی روستایی نیز از روشهای پهنانگر و از فنون رایج در رشتههای جامعه شناسی نظیر پرسشنامه و مصاحبه و نمونهگیری استفاده میشود.
ویژگی این رشته از جامعه شناسی آن است که به بررسی شکلبندیهای اجتماعی و فرهنگی مربوط به جوامع روستایی میپردازد و بدین ترتیب زمینة کار آن شامل سیستمها و خرده سیستمهای موجود در جامعه روستایی از قبیل انجمنها، گروهها، نهادها، ارزشها، هنجارها، قشرها و انواع پدیدههای اجتماعی است که حیات جامعة روستایی را تشکیل میدهد. به دیگر سخن، اگر علم جامعهشناسی روستایی را میتوان رشتهای از جامعهشناسی دانست که بطور کلی پدیده های جامعه روستایی را با روش علمی مورد بررسی قرار میدهد.
جامعه شناسی روستایی در بررسیهای خود از رشتههای متعدد علوم اجتماعی یاری میگیرد که مهمترین آنها عبارتند از جغرافیای انسانی، جمعیت شناسی، اقتصاد، تاریخ و آمار. هر یک از این رشتهها بطور مستقیم یا غیرمستقیم با جامعه شناسی روستایی مرتبط است: بنابراین، جامعه شناس روستایی الزاماً باید حداقل آشنایی لازم را با آنها داشته باشد . این نکته را بایستی خاطر نشان ساخت که از یک طرف، تحقیق و ارزیابی اساس آگاهیهای لازم برای توسعةروستایی محسوب میشود و از طرف دیگر، دگرگونهای جامعة روستایی در قرن حاضر را باید با تکنولوژی نیز در ارتباط قرار داد، زیرا نتایج و یا عواقب اجتماعی ورود فنون جدید در جامعة روستایی به منزلة پدیدههای جدید می تواند مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس آن تصمیمات لازم اتخاذ شود. به عنوان مثال کاهش مهاجرتهای فصلی در پی ورود ماشین و استفادة از آن در امر درو و بذر پاشی و بستهبندی و غیره و یا جذب گروههای خوش نشین به وسیلة صنایع تبدیلی و تولیدی درون منطقة روستایی موجب کاهش بیکاری و در ضمن مانع مهاجرتهای وسیع از روستا به شهر می شود.
همچنین این تحقیق با عنوان «جامعه شناسی روستای امامزادة ارومیه» که مربوط به درس جامعه شناسی روستایی رشتة خدمات پرورشی مقطع کاردانی تحت نظارت جناب آقای استاد دکتر رستگار گردآوری و در دو بخش و چهار فصل تهیه گردیده که امید است پذیرا واقع گردد.
با تشکر
مطالعات مونو گرافیک:
به منظور تکمیل بررسیهای اجتماعی – اقتصادی مناطق، در هر منطقه یک ده به عنوان نمونه انتخاب شده و کلیة جنبههای اجتماعی- اقتصادی و فرهنگی آن با روش «ژرفایی» مورد بررسی قرار گرفته است. بدین ترتیب از سال تأسیس این مؤسسه تاکنون دهها جلد مونوگرافی روستایی منتشر شده است.
روستای امامزاده
EMAMZADEH
این ده از نظر تقسیمات کشوری که مرکز دهستان بکشلو چای میباشد به بخش مرکزی وابسته بوده و تحت نظارت فرمانداری شهرستان ارومیه فعالیت نموده و در استان آذربایجان غربی واقع است.
در طول جغرافیایی َ12 ْ45 و عرض جغرافیایی َ32 ْ37 واقع بوده و ارتفاع متوسط آن 1291 متر است.
در آب و هوای دشتی و معتدل نیمه خشک قرار دارد و فاصله میان این روستا با شهر ارومیه که مرکز استان میباشد 9 کیلومتر میباشد که در شرق شهرستان ارومیه واقع است.
رودخانه شهر چای که مشهورترین رودخانة شهرستان ارومیه می باشد و از داخل شهر ارومیه عبور میکند از 2 کیلومتری شمال غربی این آبادی یعنی روستای امامزاده میگذرد.
دریاچه ارومیه نیز در 5 کیلومتری جنوب شرقی آبادی قرار گرفته است.
جمعیت این روستا 109 خانوار بوده که به زبان ترکی تکلم میکنند و دین اهلی این دیار هم اسلام و مذهب شان شیعه میباشد.
ساکنان این روستا به کار و پیشه هایی همچون کشاورزی، باغداری، دامداری، پرورش زنبور عسل و نیز کارگری مشغول هستند.
کشت در این منطقه بصورت آبی، آب کشاورزی، و آشامیدنی از چاه عمیق، چاه معمولی و چاه نیمه عمیق (از طریق لوله کشی) انجام میگیرد.
فرآوردههایی که از این روستا تولید و بدست میآید انگور، سیب درختی، گوجهفرنگی، خیار، تخمه آفتابگردان را شامل میشود و محصولاتی که تولید گردیده مازاد بر مصرف آن علاوه برمرکز شهرستان به شهرها و استانهای همجوار و حتی به خارج از کشور صادر میشود
رستنیهایی که در این منطقه نمایان است عبارتند از گیاهان خاکشیر و شیرین بیان که کاربرد دارویی دارند و همچنین پوشش گیاهی برای چرای دام نیز وجود دارد.
از جانوران و پرندگان موجود در منطقة روستا نیز میتوان روباه، خرگوش و کپک را نام برد. امکانات رفاهی و خدماتی این روستا نیز عبارتند از:
دبستان، مدرسه راهنمایی، 21 باب مغازه ، نمایندگی کفش ملی، حمام، غسلخانه، مسجد، حسینیه، شرکت تعاونی روستایی، شعبه نفت، دفتر مخابراتی، شورای اسلامی ده، مرکز خدمات کشاورزی، دهداری، پاسگاه انتظامی، پاسگاه مقاومت بسیج، کارگاه نجاری، کارگاه جوشکاری و درب و پنجرهسازی و کارگاه بلوکزنی سیمانی.
همچنین این روستا دارای برق و به سیستم شبکه برق سراسری متصل است و مرکز بهداشتی و درمانی نیز در این دیار وجود داشته و خانة بهداشت هم فعالی است.
از همه مهمتر که لام بود در اول بحث قید گردد این است که این روستا زیارتگاه امامزاده محمد و ابراهیم میباشد که بخاطر بودن این مکان متبرکه بصورت زیارتگاه امامزاده، نام روستا نیز با عنوان روستای امامزاده از آن اقتباس شده است.
در روز پنجشنبه به تاریخ 1/2/1384 ضمن مصاحبه مشخص شد که علاوه بر سایر و سایل نقلیه 4 دستگاه اتوبوس سازمان اتوبوسرانی که هم اکنون توسط بخش خصوصی اداره می شود جهت ایاب و ذهاب اهالی روستا در نظر گرفته شده که در مدت یک ساعت رفت و برگشت ارتباط اهالی روستان را با مرکز استان که همان شهرستان ارومیه میباشد برقرار میسازد که کرایة هر نفر مسافر نیز به مبالغ هفتصد ریال (هفتاد تومان) تعیین گردیده است.
اهالی روستان در مواقع ضرر و زیان که از طریق طبیعت و یا حوادث غیرمترقبه مثل سرمازدگی باغات و درختان و یا بعضی امکانات زراعی که باید در دسترس قرار گیرند تا محصولات خوبی داشته باشند از مسئولان مربوطه و دولتی گله مند بودند که چرا رسیدگی نمیشود.
همچنین در تاریخ 7/4/1385 طبق بررسیای که از ادارةترویج و مشارکت مردمی وزارت جهاد کشاورزی در تهران انجام شد مسئول مربوطه اعلام نمودند که در آن روستا نیز اصلاحات ارضی صورت گرفته اما برای چگونگی اصلاحات ارضی که مشخص شود در کدام مرحله از مراحل اصلاحات، اصلاحات آن منطقه صورت گرفته است باید از امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه اقدام شود.
مقاله آشنایی با ماشینهای سنکرون
مقاله آشنایی با ماشینهای سنکرون |
![]() |
دسته بندی | برق ،الکترونیک و مخابرات |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 16 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 21 |
مقاله آشنایی با ماشینهای سنکرون
فهرست:
سیر تکاملی ژنراتورهای سنکرون
تاریخچه
تحولات دهه 1970
جمعبندی تحولات دهه 1970
تحولات دهه 1980
جمعبندی تحولات دهه 1980
موتورهای جریان متناوبAC
معایب موتور سنکرون:
کاربرد موتور سنکرون:
تحقیق در زمینه طراحی ژنراتورهای سنکرون کوچک تا توان یک مگاوات و ساخت یک نمونه آزمایشگاهی
سیر تکاملی ژنراتورهای سنکرون
هدف از انجام این تحقیق بررسی سیر تحقیقات انجام شده با موضوع طراحی ژنراتور سنکرون است. به این منظور، بررسی مقالات منتشر شده IEEE که با این موضوع مرتبط بودند، در دستور کار قرار گرفت. به عنوان اولین قدم کلیه مقالات مرتبط در دهههای مختلف جستجو و بر مبنای آنها یک تقسیمبندی موضوعی انجام شد. سپس سعی شد بدون پرداختن به جزییات، سیرتحولات استخراج شود. رویکرد کلی این بوده است که تحولات دارای کاربرد صنعتی بررسی شود.
با توجه به گستردگی موضوع و حجم مطالب، این گزارش در دو بخش ارایه شده است. در بخش اول ابتدا پیشرفتهای اولیه ژنراتورهای سنکرون از آغاز تا دهه 1970 بررسی شده است و در ادامه تحولات دهههای 1970 و 1980 به تفصیل مورد توجه قرار گرفتهاند. در پایان هر دهه یک جمعبندی از کل فعالیتهای صورت گرفته ارایه و سعی شده است ارتباط منطقی پیشرفتهای هر دهه با دهههای قبل و بعد بیان شود.ماشین سنکرون همواره یکی از مهمترین عناصر شبکه قدرت بوده و نقش کلیدی در تولید انرژی الکتریکی و کاربردهای خاص دیگر ایفاء کرده است.
ساخت اولین نمونه ژنراتور سنکرون به انتهای قرن 19 برمیگردد. مهمترین پیشرفت انجام شده در آن سالها احداث اولین خط بلند انتقال سه فاز از لافن به فرانکفورت آلمان بود. درکانون این تحول؛ یک هیدروژنراتور سه فاز 210 کیلووات قرار گرفته بود.
علیرغم مشکلات موجود در جهت افزایش ظرفیت وسطح ولتاژ ژنراتورها، در طول سالهای بعد تلاشهای گستردهای برای نیل به این مقصود صورت گرفت.مهمترین محدودیتها در جهت افزایش ظرفیت، ضعف عملکرد سیستمهای عایقی و نیز روشهای خنکسازی بود. در راستای رفع این محدودیتها ترکیبات مختلف عایقهای مصنوعی، استفاده از هیدروژن برای خنکسازی و بهینهسازی روشهای خنکسازی با هوا نتایج موفقیتآمیزی را در پی داشت به نحوی که امروزه ظرفیت ژنراتورها به بیش از MVA1600 افزایش یافته است.در جهت افزایش ولتاژ، ابداع پاورفرمر در انتهای قرن بیستم توانست سقف ولتاژ تولیدی را تا حدود سطح ولتاژ انتقال افزایش دهد به نحوی که برخی محققان معتقدند در سالهای نه چندان دور، دیگر نیازی به استفاده از ترانسفورماتورهای افزاینده نیروگاهی نیست.همچنین امروزه تکنولوژی ژنراتورهای ابررسانا بسیار مورد توجه است. انتظار میرود با گسترش این تکنولوژی در ژنراتورهای آینده، ظرفیتهای بالاتر در حجم کمتر قابل دسترسی باشند.