مقاله درآمدی بر طنز در ادبیات فارسی
مقاله درآمدی بر طنز در ادبیات فارسی |
![]() |
دسته بندی | زبان و ادبیات فارسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 24 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 30 |
مقاله درآمدی بر طنز در ادبیات فارسی
فهرست:
طنز ادبی چیست؟
مؤلفه های طنزپردازی در ادبیات فارسی
طنز در مطبوعات ایران پاستوریزه شده است
هدف از طنز پردازی
آشنایی با یکی از طنزپردازان معاصر
طنز ادبی چیست؟
مى دانیم که طنز، اجتماعى ترین گونه ادبى است و از این رو بالاترین ظرفیت را در رویارویى با مسائل روز، در مقایسه با دیگر ژانرهاى ادبى، داراست. پس بى جهت نیست که مى بینیم حرکت طنز در دوره معاصر کشورمان، به شدت از تحولات سیاسى و اجتماعى تاثیر پذیرفته و قالب و محتواى آثار طنز، در برخورد با جریانات روز شکل گرفته و دچار تغییر و دگرگونى شده است. پیامد اجتناب ناپذیر این امر، آزمایشگرى بیشتر طنز، نسبت به ژانرهاى دیگر، در جست وجو براى یافتن قالب هاى نوین و زبان متناسب با زمانه بوده است، به گونه اى که حرکت هاى جدى در عرصه ادبیات داستانى، با آفرینش آثار طنز همراه بوده و بسیارى از آنها در نوشته هاى طنز نمود یافته است. پیامد این امر، بروز و پیدایش جریاناتى در طنز معاصر است که در عرصه ادبیات داستانى کشورمان، به نقاط عطفى تبدیل شده اند.در یک نگاه کلى، به نظر مى رسد سرنوشت طنز معاصر، بنا به خصلت اجتماعى بودن طنز، بیش از هر گونه دیگر ادبى، با ژورنالیسم گره خورده است. چهره هاى شاخص طنز، یا از نشریات طنز نویسى را آغاز کرده اند، یا آثار خود را در نشریات به چاپ رسانیده اند. این امر، شاید موجب شده که بسیارى از آثار طنز ، بین ژورنالیسم و ادبیات معلق بمانند، ولى از سوى دیگر، امکان برخورد روزآمد با زبان مردم و جامعه و آفرینش قالب هاى متناسب با آن را در عرصه ادبیات فراهم ساخته است.
...
عبدالرضا موسوی :طنز در مطبوعات ایران پاستوریزه شده است
عبدالرضا موسوی - شاعر و طنزپرداز - گفت: متاسفانه طنز در مطبوعات به شدت پاستوریزه است و به هیچ وجه توان رقابت با طنز های «اس ام اسی»، شفاهی و محفلی را ندارد. عبدالرضا موسوی، شاعر طنزپرداز در گفتگو با خبرگزاری فارس درباره برگزاری جشنواره بزرگ طنز مکتوب بیان داشت: طبیعی است که در یک جشنواره عوامل متعددی مانند تجمع و تعامل افراد هم حرفه وجود دارد و این عامل تشویق طنزنویسان است که به نوعی موجب رقابت هم می شود و تاثیری بسیار جدی بر حوزه طنز نویسی کشور خواهد داشت. این طنزپرداز با اشاره به جایگاه جشنواره طنز بیان داشت: حضور پررنگ آثار طنز و نیز لحن طنز آمیز در نثر و نظم هایی که به جد نگاشته شده اند، حاکی از جایگاه رفیع طنز در ادبیات فارسی است. علاوه بر کمیت این آثار، طبع آزمایی بزرگان عرصه حکمت و تصوف در حوزه طنز نیز از جدیت و اهمیت این حوزه خبر می دهد. خبر برگزاری هر جشنواره و مسابقه هم، انتشار جدی تر کتاب ها و مجلات طنز را در پی خواهد داشت.
محمد مفتاحى : ادبیات را نمى توان تنها مجموعه اى از هنرهاى کلامى نامید. ادبیات مجموعه اى از نمودهاى فرهنگى، سیاسى و اجتماعى ملل مختلف است که با تاریخ مى آمیزد و سندى براى سنجش افکار و نحوه زندگى مردمان در دوره هاى مختلف مى شود. ادبیات بویژه آنجا که با جهان بینى خاصى درمى آمیزد، جذابیت بیشترى پیدا مى کند و مخاطبان را به خویش مى خواند. در ادبیات ما صوفیان و عرفا با دیدگاه منحصر به فرد خود دنیایى وسیع و آکنده از معانى را خلق کرده اند. این اندیشه حتى در متون غیرعرفانى هم نفوذ کرده و در نهایت ادبیات ما را به ادبیاتى سرشار ازمعنا بدل کرده و سبب شده است که مردم دیگر کشورهاى دنیا هم به این نوع از ادبیات مشتاق شوند و براى ارتباط با این نوع ادبیات بکوشند. شناخت ادبیات عمیق ایرانى و کوشش در راستاى آشنا کردن مردم با آن همواره پژوهشگران فراوانى را به سوى خود کشانده است. در این میان گروهى از محققان و پژوهشگران ادبى در تحصیلات مقدماتى خود رشته اى غیر از ادبیات داشته اند اما جذبه ادبیات آنها را چنان ربوده است که یکسره روى بدین رشته آورده اند و عمر خود را به تمامى براى تحقیق و مطالعه در این رشته صرف کرده اند. دکتر سیدعلى محمد سجادى یکى از این اساتید فرهیخته است. او که در رشته علوم طبیعى دیپلم گرفته و با توجه به رتبه اول دیپلم و شرایط آن روزگار مى توانسته رشته پزشکى و امثال آن را برگزیند جذب ادبیات شده و پى برده است که اشتیاق و علاقه وافرى به این رشته دارد. بنابراین با تحقیق و مطالعه فراوان و با بهره جویى از کلاس هاى درس اساتید برجسته اى چون دکتر احمد مهدوى دامغانى، دکتر سیدجعفر شهیدى و... توانسته است جایگاه مهمى را در ادبیات پژوهشى به خود اختصاص دهد.
مقاله یاددهی و یادگیری آموزش ابتدایی
مقاله یاددهی و یادگیری آموزش ابتدایی |
![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 14 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 17 |
مقاله یاددهی و یادگیری آموزش ابتدایی
فهرست:
آموزگاری، یک فرصت است
اهمیت دوره ابتدایی چیست؟
نقش تربیتی معلمان این دوره بر نقش آموزشیشان
تعبیر «مدرسه زندگی»
مهمترین مشکلات دوره ابتدایی چیست؟
ویژگیهای یک معلم در دورهی آموزشی ابتدایی
منابع
آموزگاری، یک فرصت است
گفتوگو با دکتر حسین احمدی، معاون آموزش عمومی وزارت آموزش و پرورش.پیش از عید نوروز مقالهای در صفحه آموزش همشهری چاپ شد که تیتر آن این بود: وضعمان خوب شده است. مؤلف این مقاله، دکتر حسین احمدی، معاون وزارت آموزش و پرورش بود.
در همان مقاله، قول دادیم در گفتوگویی با دکتر احمدی، برخی از نکات مطرح شده در نوشته و نیز مسایل آموزش و پرورش ایران را با وی در میان بگذاریم. آن چه در پی میآید چکیدهای است از گفتوگویی مفصل که با معاون آموزش عمومی و امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش انجام دادهایم.
حسین احمدی دارای درجه دکتری در رشته «فلسفه تعلیم و تربیت» است. او که در حال حاضر معاون آموزش و پرورش عمومی وزارت آموزش و پرورش است، پیش از این به عنوان مدیرکل دفتر ارزشیابی تحصیلی و تربیتی و مدیرکل دفتر آموزش ابتدایی در همین وزارتخانه فعالیت کرده است. تألیف چند مقاله، کتاب و انجام پژوهشهای مختلف آموزشی و پرورشی در کارنامه علمی احمدی به چشم میخورد.
- دوران کودکی که حدود دو سال آن در آمادگی، پنج سال در دوره ابتدایی و سه سال در دوره راهنمایی (که به آموزش عمومی مرسوم گشته است) سپری میشود، دوران بسیار حساسی است. در این دوران جنبه تربیت بر آموزش صرف ذهنی غلبه دارد، یعنی دوران کودکی دوران تربیت است.
...
- معلمان ما شش روز هفته در مدرسه هستند و همه روز درگیر با آموزش و مدرسه هستند، در صورتی که در دورههای دیگر این طور نیست. معلمان با تحصیلات کمتری را به این دوره روانه کردیم و تسهیلات لازم را برای ارتقای آنان فراهم نکردیم.
امروز که بحث عدالت مطرح است، باید تمام مزایا و امکانات و تسهیلاتی که دورههای دیگر آموزش و پرورش و یا مدرسان دانشگاهها دارند برای آنان فراهم کنیم. دلگرم کنیم. ماندگاری ایجاد کنیم.
معلمان اسوههای صبر و شکیبایی هستند. روانشناس، مربی، یاور، هنرمند، جانشین پدر و مادر و کانون عشق و محبت هستند.ما در زمینه مربی پرورشی، مربی بهداشت و مربی تربیت بدنی کمبود داریم. از نظر فضا، تجهیزات و امکانات مدارس ما در محدودیت هستند. معلمان راهنما برای نظارت چه در شهر و چه در روستا کم است.
...
مقاله از ولادت تا رحلت امام خمینی
مقاله از ولادت تا رحلت امام خمینی |
![]() |
دسته بندی | plan پلان |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 25 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 31 |
مقاله از ولادت تا رحلت امام خمینی
فهرست:
امام خمینی (ره) از ولادت تا رحلت
هجرت به قم، تحصیل دروس تکمیلی و تدریس علوم اسلامی
امام خمینی (ره) در سنگر مبارزه و قیام
قیام 15 خرداد
تبعید امام خمینی (ره) از ترکیه به عراق
امام خمینی (ره) و استمرار مبارزه (1356 - 1350)
اوجگیری انقلاب اسلامی در سال 1356 و قیام مردم
هجرت امام خمینی (ره) از عراق به پاریس
بازگشت امام خمینی (ره) به ایران پس از 14 سال تبعید
رحلت امام خمینی (ره)، وصال یار، فراق یاران
امام خمینی (ره) از ولادت تا رحلت
در روز بیستم جمادى الثانى 1320 هجرى قمرى مطابق با 30 شهریـور 1281 هجرى شمسى ( 24 سپتامپر 1902 میلادى) در شهرستان خمین از توابع استان مرکزى ایران در خانواده اى اهل علـم و هجرت و جهاد و در خـانـدانـى از سلاله زهـراى اطـهـر سلام الله علیها, روح الـلـه المـوسـوى الخمینـى پـاى بـر خـاکدان طبیعت نهاد .
او وارث سجایاى آباء و اجدادى بـود که نسل در نسل در کار هـدایـت مردم وکسب مـعارف الهى کـوشیـده انـد. پـدر بزرگـوار امام خمینـى مرحوم آیه الـله سید مصطفى مـوسـوى از معاصریـن مرحـوم آیه الـلـه العظمـى میرزاى شیـرازى (رض) که پـس از آنکه سالیانـى چنـد در نجف اشـرف علـوم و معارف اسلامـى را فـرا گرفته و به درجه اجتهـاد نایل آمـده بـود بـه ایـران بازگشت و در خمـیـن ملجأَ مردم و هادى آنان در امـور دینـى بـود. در حـالـیکه بیـش از 5 مـاه از ولادت روح الـلـه نمى گذشت, طاغوتیان و خوانین تحت حمایت عمال حکومت وقت نداى حق طلبـى پـدر را که در برابر زورگـوئـیهایشان بـه مقاومت بـر خاسته بـود, با گلـوله پاسـخ گفـتـنـد و در مـسیر خمـیـن به اراک وى را بـه شهادت رسانـدنـد. بستگان شهیـد بـراى اجراى حکـم الهى قصاص به تهران (دار الحکـومه وقت) رهـسـپار شـدند و بر اجراى عـدالت اصـرار ورزیدند تا قاتل قصاص گردید
بدیـن ترتبیب امام خـمیـنى از اوان کـودکى با رنج یـتـیـمىآشـنا و با مفهوم شهادت روبرو گردید. وى دوران کـودکـى و نـوجـوانى را تحت سرپرستى مادر مـومـنـه اش (بانـو هاجر) که خـود از خاندان علـم و تقـوا و از نـوادگان مـرحـوم آیـه الـلـه خـوانسـارى ( صاحب زبـده التصانیف ) بوده است و همچنیـن نزد عمه مـکـرمه اش ( صاحبـه خانم ) که بانـویى شجاع و حقجـو بـود سپرى کرد اما در سـن 15 سالگى از نعمت وجـود آن دو عزیز نیز محـروم گـردید .
هجرت به قم، تحصیل دروس تکمیلی و تدریس علوم اسلامی
اندکـى پـس از هجرت آیه الله العظمـى حاج شیخ عبد الکریـم حایرى یزدى ـ رحـمه الله علیه ـ ( نـوروز 1300 هـجـرى شمسـى, مـطابق بـا رجب المـرجب 1340 هجـرى قمـرى ) امام خمینى نیز رهـسپار حـوزه علمیه قـم گردید و به سرعت مراحل تحصیلات تکمیلى علوم حـوزوى را نزد اسـاتید حـوزه قـم طـى کرد. که مـى تـوان از فرا گرفتـن تـتـمـه مباحث کـتاب مطـول ( در علـم معانى و بیان ) نزد مرحوم آقا مـیـرزا محمـد علـى ادیب تهرانـى و تکمیل دروس سطح نزد مرحـوم آیه الـله سید محمد تقـى خـوانسارى, و بیشتر نزد مرحـوم آیه الـله سـیـد...
مقاله مرمت و تعمیر بناهای تاریخی در هفتة تاریخ
مقاله مرمت و تعمیر بناهای تاریخی در هفتة تاریخ |
![]() |
دسته بندی | معماری |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 23 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 17 |
مقاله مرمت و تعمیر بناهای تاریخی در هفتة تاریخ
فهرست:
نقدی بر معماری
آناستیلوز چیست
تاریخچه مرمت و تئوریسین های مشهور مرمت
هفته بناهای تاریخی فرصتی برای تامل در تاریخ
نقدی بر معماری:
معماری مقوله ای است که در کشور ما هنوز به طور کامل شناخته شده نیست، به طوری که سازندگان ما هنوز فرق میان ساخت سرپناه و خانه ای که فضای معماری داشته باشد را نمی دانند. از همه مهم تر این که متولیان امر نیز دانش چندانی در ارتباط با موضوع معماری ندارند و این مساله به هیچ عنوان قابل توجیه نیست. متاسفانه باید بگویم در حال حاضر تنها پنج درصد از معماران کشور در ساخت وسازهای شهری دخالت دارند.به این دلیل که غیرمتخصص ها در بخش ساخت وساز عرصه را برای معماران و افراد متخصص تنگ کرده اند. سازمان های متولی و مسوول در بخش مسکن نیز چون با اصول معماری آشنایی ندارند، لزومی نمی بینند که از متخصصان معماری در این امر استفاده کنند. بنابراین با این شرایط به هیچ عنوان نباید توقع ساخت وساز اصولی و مطابق با هویت ایرانی را از سازندگان و مسوولان داشت.
سالهاست که سخن از حفظ ، احیاء و باز زنده سازی ارزشهای گذشته است و همه صابنظران متفق القولند که حفظ ارزشهای اجتماعی و فرهنگی موجب هویت ملی است. اما از طرفی شناخت و پالایش ارزشهای گذشته و برگزیدن بهترین آنان و تطبیق آنها با شرایط زمانی و مکانی بطوری که منطبق با نیاز های جامعه امروز باشد نیز مسئله ای است که باید مد نظر قرار گیرد .
...
تاریخچه مرمت و تئوریسین های مشهور مرمت
تاریخچه مرمت :
مرمت را می توان همراه معماری به حساب آورد و به این مفهوم از همان زمانی یک بنای شکل گرفت مرمت آن بنا هم کم کم خود را نشان داد . به این ترتیب چه در ایران و چه در دیگر ممالک و تمدنها مرمت همواره وجود داشته است مثالهای که در این زمینه برای این سرزمین می توان نام برد به تغیر کاربری چهار طاقی ها و آتشکده ها و کلیساها به مساجد یا به توسعه مساجد مثل مسجد جامع اصفهان و به اندود کردن و بررسی سالانه بام ها در بناها اشاره کردو یا استفاده از پشت بند در بیشاپور پس از ساخت بنا برای جلوگیری از رانش طاق .
آنچه را که به عنوان مرمت به معنای امروز خود می شناسیم را می توان در قرن 18 میلادی در اروپا جستجو کرد در اینجا سعی می کنیم که بخش از آن را بصورت خلاصه و نظریات برخی از مهمترین افرادی را که در این مقوله تلاش داشته اند را می آوریم .
مقاله آشنایی با سیاست های بخش مسکن
مقاله آشنایی با سیاست های بخش مسکن |
![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 107 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 39 |
مقاله آشنایی با سیاست های بخش مسکن
فهرست:
افزایش عرضه، راهکاری اصولی در برونرفت از مشکلات بخش مسکن
مقدمه
ویژگیهای بخش مسکن
مسکن و جوانان
ضرورت حل معضل مسکن جوانان
افزایش عرضه مسکن در شهرهای کوچک و متوسط و شهرهای جدید
نتایج سفارش ساخت مسکن از طرف دولت
راهکارهای مربوط به سیاست کنترل بازار زمین و کاهش ( سهم هزینة زمین در قیمت مسکن)
مزایای روش تنظیم مجدد زمین
جزئیات سیاست های جدید دولت در بخش مسکن
منابع
افزایش عرضه، راهکاری اصولی در برونرفت از مشکلات بخش مسکن
کشور ما اکنون با کمبود 6/1 میلیون واحد مسکونی روبرو است. این در حالی است که بیش از 38 هزار هکتار بافت فرسوده بدون احتساب حاشیهنشینی در کشور وجود دارد که اکثر آنها توانایی مقابله با زلزلههای مشابهای که در کشور رخ داده است را ندارند.
1. مقدمه
کشور ما اکنون با کمبود 6/1 میلیون واحد مسکونی روبرو است. این در حالی است که بیش از 38 هزار هکتار بافت فرسوده بدون احتساب حاشیهنشینی در کشور وجود دارد که اکثر آنها توانایی مقابله با زلزلههای مشابهای که در کشور رخ داده است را ندارند.
در حال حاضر سالانه به طور متوسط حدود 700 هزار متقاضی جدید ناشی از ازدواج جوانان به تقاضاهای موجود افزوده میشود و این درحالی است که پیک هرمی جمعیتی کشور در حال گذار از دوران آموزش و پرورش به سنین ازدواج و اشتغال است و پیشبینیها حکایت از این دارد که آمار متقاضیان جدید مسکن تا سال 1390 سالانه به 930 هزار زوج خواهد رسید. علاوه بر آن در حال حاضر به دلیل کم بودن فرصتهای شغلی و تمکن پایین جوانان برای تأمین مسکن مناسب، متوسط سن ازدواج جوانان بالا رفته و بر اساس گزارشهای سازمان ملی جوانان بیش از 5/1 میلیون جوان بالای سن ازدواج قرار دارند که همچنان مجرد هستند.
...
2ـ2ـ توان جذب نقدینگی بالا
بخش مسکن در شرایط کنونی که دارای دوران رکود و رونق دورهای است، توانسته است بهطور متوسط 25 درصد از نقدینگی موجود در کشور را به خود اختصاص دهد. حال در شرایطی که رونق در این بخش بر اساس اتخاذ سیاستهای اصولی و درست حاکم شود، این بخش توان جذب نقدینگی موجود را بیش از آنچه از قبل داشته، خواهد داشت. بنابراین با توجه ویژه به این بخش، علاوه بر رشد اقتصادی و ... میتوان از پتانسیل بالای این بخش در جهت جذب نقدینگی و کاهش تورم در جامعه استفاده کرد.
2ـ3ـ توان بالای اشتغالزایی
توان بالای ایجاد اشتغال از ویژگیهای اصلی این بخش است. براساس مطالعات انجام شده، میتوان گفت به ازای ساخت هر 200 متر مربع بنا، 4 شغل مستقیم و 1 شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد. ویژگی منحصر به فرد این بخش، توان ایجاد اشتغالزایی غیر مستقیم در بخشهای دیگر اقتصادی است.
امتیاز دیگری که این بخش داراست، اشتغال سهم قابل توجهی از گروههای کم درآمد است؛ یعنی با رونق این بخش، گروههای کم درآمد جامعه که عموماً دارای تخصصهای بالا نیستند، فرصت کسب درآمد خواهند داشت.
بنابراین میتوان گفت که با رونق این بخش، گام مؤثری در تقسیم درآمد در سطح جامعه اتفاق خواهد افتاد. به ازای اشتغالی که در این بخش بهخصوص برای افراد غیر ماهر ایجاد میشود، در وهل? اول، توزیع درآمد بهتر شده و همچنین در صورتیکه امکان خانهدار شدن این گروهها فراهم شود، آنها نیز امکان مییابند تا به سمت انباشت ثروت سوق پیدا کنند، لذا یکی از عوامل اصلی فقر شهری ریشهکن خواهد شد.