بررسی صنعت ماشین سازی در ایران و تحقیقی بر چند ماشین صنعتی
بررسی صنعت ماشین سازی در ایران و تحقیقی بر چند ماشین صنعتی |
![]() |
دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 24 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 37 |
بررسی صنعت ماشین سازی در ایران و تحقیقی بر چند ماشین صنعتی
بخشهایی از متن:
مقدمه:
راندن در جاده ها حرکت در مسیر خطر،«کم نیاوردن» در رانندگی
راننده تریلر وقتی تابلوی جاده کم عرض می شود را می بیند، می آید وسط جاده را می گیرد. او اتومبیل زانتیا را از آینه بغل سمت چپ دیده است که با چه سرعت بالایی نزدیک می شود. بوق های ممتد و چراغ زدن های پی در پی سواری تیز رو اثری در رفتار راننده تریلر ندارد. سواری می خواهد از چپ یا راست سبقت بگیرد اما این امکان وجود ندارد چرا که یک طرف جاده کوه است و سوی دیگر دره. پس از مسافتی حدود 500 متر، تریلر که یک پیچ خطرناک را پشت سر گذاشته کنار می رود و راننده سواری تیزرو ناسزاگویان و بوق زنان سبقت می گیرد جلوی تریلر کمی ویراژ می دهد و ترمز می زند و راننده تریلر را به زحمت می اندازد سپس پا روی پدال گاز می فشارد و نقطه می شود...
دقایقی بعد تریلر به قهوه خانه بین راهی می رسد و راننده به قصد سبک کردن استخوان و تجدید قوا توقف می کند. ناگهان راننده زانتیا را می بیند که دوان دوان و معترض به سوی او می آید. می خواهد با راننده تریلر گلاویز شود که چند نفر واسطه می شوند و آنها را از هم جدا می کنند. وقتی عصبانیت راننده سواری فروکش می کند تریلرران میانسال می گوید: 20 سال است که این جاده را می روم و می آیم. آنجا که راه را بستم جاده کم عرض است به شکلی که دو خودرو خیلی سخت از کنار هم عبور می کنند. یک طرف کوه است و سوی دیگر دره و یک پیچ هم چند متر جلوتر قرار دارد که دید را کور می کند. دیدم داری با سرعت بالایی می آیی که سبقت بگیری. جاده را بستم چون می دانستم نمی توانی رد بشوی بنابراین یا می رفتی زیر ماشین من و یا پرت می شدی ته دره و اگر ماشینی از روبرو می آمد شاخ به شاخ می زدی به آن.
چند راننده دیگر و صاحب قهوه خانه هم با شنیدن نام دره و آن پیچ، حرف راننده تریلر را تایید می کنند.
راننده زانتیا فهمید که اشتباه کرده اما گویی نمی خواست به آن اعتراف کند. بی هیچ حرفی سوار ماشینش شد، در را به هم کوفت، پا روی پدال گاز فشرد و باز نقطه شد.
این نمونه ای است از رفتار حرفه ای یک راننده باتجربه در جاده های ما که گاه از سوی رانندگان کم تجربه فهمیده نمی شود. هر چند که این رفتار از نظر قانون خلاف است و پلیس توصیه می کند که رانندگان قانون را اجرا کنند. راننده ای که در شهر قدرت ویراژ دادن و تند رفتن ندارد، وقتی به جاده می رسد هوس سرعت به سرش می زند و پا روی پدال گاز می فشارد این در حالی است که به دلیل کم تجربگی و ناآشنایی با رانندگی در خارج شهر، خطرات بسیاری را برای خود و دیگران می آفریند. مشکلاتی که رانندگان وسائط نقلیه سبک و سنگین برای هم به وجود می آورند، ناشی از کم تجربگی یا نبود فرهنگ صحیح رانندگی و گاه خرابی و استاندارد نبودن جاده هاست. اشکالات فنی خودروها و فرسودگی ناوگان حمل و نقل جاده ای نیز از دیگر مشکلات رانندگی در جاده ها و اتوبان های خارج شهر است.
...
مشخصات راننده حرفه ای
بعضی ها ویراژدادن، کورس گذاشتن و رانندگی با سرعت بالا را حرفه ای بودن تلقی می کنند درحالیکه راننده حرفه ای آن است که در مواجهه با خطر، بهترین راه را انتخاب کند و خود و خودروهای دیگر را از خطر برهاند. نیز با شعور و تجربه بالای خود، به ترافیک جاده و اتوبان نظم ببخشد و حق دیگران را ضایع نکند. راننده حرفه ای وسیله سنگین نباید بار اضافه بزند و به یکباره وارد جاده شود. حتماً راهنما بزند، وقتی جاده شلوغ است کنار بکشد تا سواری ها بروند و ترافیک جاده روان شود. این ها حرف های احمد رضاپور راننده تریلر است. او می افزاید: «ماشین های دیزل، دیر دور می گیرند بنابراین وقتی پشت سر خودروی دیگری قرار می گیرند سرعت خود را کم نمی کنند و با همان وضعیت سبقت می گیرند که بسیار خطرآفرین است». حالا معلوم می شود که چرا در تصادفات شاخ به شاخ، سنگین ها بیشترین تقصیر را دارند. این راننده جوان با گلایه از ده چرخ ها می افزاید: «بدون چراغ راهنما و کاملا بی احتیاط از شانه خاکی وارد جاده می شوند».
مجید بهارلویی با ذکر مثالی از رانندگی حرفه ای می گوید: «در گردنه های با زاویه کم و شیب زیاد، ماشینی که به سرازیری می رود در موقعیت بهتری نسبت به خودرویی که سربالایی را می آید، قرار دارد. من به شخصه وقتی با کامیون یا تریلری که با بار، سینه کش گردنه را بالا می آید، روبرو می شوم چند متری مانده به پیچ، کاملا به طرف راست خود می روم و توقف می کنم تا خودروی روبرو، بدون ترمز زدن دور بگیرد و بالا بیاید. چون اگر ترمز بزند ممکن است نتواند ماشین را کنترل کند و یا فشار زیادی به ماشین وارد شود تا دوباره به راه بیفتد و راننده را دچارمشکل نماید».
این عمل در مواقع شلوغی جاده، باعث ایجاد ترافیک شدید می شود و از نظر پلیس خلاف است بنابراین مسئولان راه و ترابری کشور باید برای تعریض جاده ها چاره ای بیندیشند.
درک متقابل عامل جلوگیری از حادثه
رعایت حقوق یکدیگر در رانندگی جلوی بسیاری از حوادث را می گیرد. گذشت نسبت به یکدیگر و پرهیز از اعمال خطرناک و لج و لجبازی در هنگام رانندگی، مسئله مهمی است که در صورت توجه به آن، بخش اعظم تصادفات رخ نخواهد داد.
جاده های ما درهر ساعت 3 کشته می گیرد حال آن که 90 درصد سفرها در کشور ما، جاده ای است. عامل 50 درصد از تصادفات منجر به مرگ شامل شتاب و سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، حرکت مارپیچ، خستگی و بی حوصلگی و نداشتن دید کافی عنوان می شود.
...
ترانزیت ریلی؛ افقی دست یافتنی
بخش حمل و نقل از جمله بخش های زیربنایی اقتصاد هر کشوری می باشد. این بخش یکی از شاخص های مهم سطح توسعه یافتگی به حساب می آید. بعبارت دیگر حمل و نقل ریلی است که انقلاب صنعتی بر روی آن حرکت می نماید و در یک جمله صنعت حمل و نقل نیروی محرکه توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشوری می باشد.
به زعم نگارنده در حالیکه کریدور شرق به غرب امکان مناسبی را برای ترانزیت کالا مهیا کرده اما هنوز زیرساخت های مورد نیاز برای ترانزیت کالا از طریق کشور فراهم نشده است. (مانند حمل بار ترانزیت بوسیله کانتینر، تعویض بوژی، تکنولوژی و...)
یکی از فرصت های مهم درآمدزائی برای کشور، ترانزیت کالا از طریق خاک ایران می باشد که این مهم باید با برنامه ریزی های کارشناسانه و سرمایه گذاری های هدفمند که در راستای سند چشم انداز بیست ساله کشور و برنامه توسعه چهارم می باشد بتواند سهم صنعت حمل و نقل ریلی و بویژه ترانزیت را بالا ببرد که در پایان برنامه چهارم توسعه باید به رشد 8 درصدی نائل شویم.
ترانزیت در لغت به معنی عبور، گذر و راه است. ترانزیت کالا به معنی ورود کالا به یک کشور و خروج از مرز دیگر می باشد که ممکن است با استفاده از امکانات حمل و نقل کشور نیز همراه باشد.
در جهت گسترش هرچه بیشتر ترانزیت کالا می بایست به نکاتی از جمله: بین المللی بودن ترانزیت، مقرون به صرفه بودن وجود تسهیلات و امکانات لازم و مناسب بودن وضعیت حمل و نقل توجه داشت تا جریان ترانزیت کالا با موفقیت همراه باشد. ایران به لحاظ شکل خاص شبکه راه آهن خود و اتصال آن در مرز رازی و از طریق راه آهن ترکیه به شبکه راه آهن های خاورمیانه و اروپا اتصال می یابد.
شبکه ریلی ایران در مرز جلفا از طریق راه آهن جمهوری های آذربایجان به شبکه سراسری راه آهن های قفقاز و ماوراء قفقاز و نهایتاً به راه آهن روسیه متصل است و در مرز سرخس از طریق راه آهن پاکستان، پل ارتباطی غرب به شرق و شمال به جنوب ایران کامل می شود. طول شبکه راه آهن کشور حدود 8500 کیلومتر می باشد و تعداد 320 ایستگاه تشکیلاتی و غیر تشکیلاتی جهت ارائه خدمات در شبکه موجود است.
بررسی بین المللی کانتینر:
کانتینر از نظر سازمان بین المللی استاندارد (Iso) دارای تعریف زیر است:
کانتینر محفظه ای است با دوام و مستحکم و مناسب برای استفاده مکرر، که امکان جابجا کردن کالا توسط آن با یک یا چند روش حمل (دریا، ریل، جاده) و بدون نیاز به تخیله کردن امکان پذیر است. به طور کلی کانتینرها وسایلی هستند که جهت ایجاد تسهیلات و امکانات بیشتر در حمل و نقل به کار می روند.
مقاله عایق های حرارتی
مقاله عایق های حرارتی |
![]() |
دسته بندی | عمران |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 14 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 22 |
مقاله عایق های حرارتی
فهرست:
عایقکاری حرارتی تا 50 درصد هزینه سوخت خانه ها را کاهش می دهد.
روش های پیشنهادی برای بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان
عایقکاری حرارتی در ساختمانها و نقش مؤثر آن بر کاهش مصرف سوخت
عایقهای حرارتی
مبانی تعیین حداقل میزان عایق حرارتی
عوامل مؤثر در تعیین بهینه عایق حرارتی
شیشه های پخش نور عایق های حرارتی ساختمان ها
انواع شیشه ها از لحاظ کاربرد در ساختمان
شیشه های دو جداره نوعی عایق حرارتی
منابع
....................................................................................
چکیده:
عایقکاری حرارتی تا 50 درصد هزینه سوخت خانه ها را کاهش می دهد.
کاربرد عایق حرارتی در پوسته ساختمان شامل دیوارهای خارجی، سقف و کف ها، مصرف سوخت خانه ها را تا 50 درصد کاهش می دهد. به گزارش روابط عمومی سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، ساختمان ها به واسطه نوع مصالح مصرفی و چگونگی قرار گیری اجزای پوسته خارجی با محیط اطراف خود دارای تبادل حرارتی هستند به همین سبب، عایقکاری حرارتی نقش بسیار مهمی درگرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک بودن در فصل تابستان دارد.
این گزارش می افزاید، برای عایقکاری حرارتی پوسته ساختمان باید از یک لایحه حرارتی مانند عایق های معدنی، پلیمری، اسفنجی و عایق هایی با تکنولوژی بتن سبک استفاده شود. همچنین در عایقکاری سقف ها زیر پوشش نهایی بام یک لایه عایق رطوبت و زیر عایق حرارتی یک لایه بخار بند استفاده می شود و در دیوارها نیز امکان نصب عایق حرارتی در سمت داخل و یا خارج وجود دارد.
بر اساس این گزارش، عایق های حرارتی در اثر فشرده و یا مرطوب شدن کارایی خود را تا 50 درصد از دست می دهند. همچنین عایق ها باید به صورت کامل تمام سطح مورد نظر را بپوشانند زیرا حتی خالی ماندن تنها 5 درصد از سطح، تا 50 درصد کارایی عایق را کاهش می دهد.
...
امروزه شیشه هایی که با تکنولوژی پیشرفته تولید می شوند علاوه بر تامین روشنایی روز دارای کیفیات دیگری همچون کنترل خورشیدی، آسایش و راحتی از نظر دما (محافظت از گرمای تابستان و سرمای زمستان) با مشخصه هایی همچون قابلیت بازیافت، دوام پذیری، عدم نیاز به پاکیزه نمایی، محافظت از رنگ پریدگی تدریجی اشیای داخل بنا در مقابل نور خورشید و… هستند. توسط شیشه های تولیدی با تکنولوژی مدرن، عبور نور با شیشه تخت، از 88 درصد به 94 درصد افزایش یافته، در باشگاه های ورزشی وضوح دید و عدم اعوجاج و انعکاس از سال 1997 عملا حذف شده، انعکاس شیشه در حالت معمول از 8 درصد به یک درصد کاهش یافته و وضوح دید بر محیط آنسوی پنجره افزایش یافته است.
انواع شیشه ها از لحاظ کاربرد در ساختمان:
1 - شیشه با کاربرد مدیریت انرژی
2 - شیشه مقاوم در برابر آتش
3 - شیشه کنترل صدا
4 - شیشه ایمن با کاربرد حفاظتی و امنیت
5 - شیشه با کاربرد در دکوراسیون
6 - شیشه تامین کننده نور و روشنایی
7 - شیشه با کاربردهای خاص
8 - شیشه نما با قابلیت های مقاوم در برابر باد و ضربه
9 - شیشه هوشمند (چند منظوره)
10 - شیشه کلتکتوری (نور و گرما)
شیشه های دو جداره نوعی عایق حرارتی
بیش از 80 سال است که شیشه دو جداره به عنوان ضرروت اصلی برای فراهم آوری عایق حرارتی در ساختمان ها شناخته شده است. پیشرفت های اخیر برعایق سازی مناسب و افزایش بهینه سازی حرارت متمرکز شده است که دلایل آن می تواند به خاطر اقتصاد و ضرورت کاهش یابی میزان انتشار دی اکسیدکربن باشد که عمدتا با بازدهی حرارتی و نحوه استفاده از انرژی در ساختمان ها ارتباط مستقیمی دارد.
هدرروی گرما در یک ساختمان به معنای مقاومت کم مصالح آن است. این امر تا کنون عمدتا از طریق شیشه پنجره یا به عبارت بهتر، شیشه کاری نامناسب و ضعیفی همچون شیشه تک جداره حادث می شده است. با روش های پیشرفته که مانع فرار گرما از ساختمان است می توان تنوع انتخاب زیباشناسانه و تنوع عایق سازی را به صورت توأمان، فراهم آورد.
نور خورشید به سه طریق: انعکاسی، انتقالی و جذبی پخش می شود. این امر در ایده تولید شیشه های کنترل خورشیدی و عایق حرارتی منظور شده است. شیشه های کنترل خورشیدی و عایق حرارتی تضمین آسایش و جلوگیری از هدرروی گرما هستند. عواملی همچون حذف رطوبت، نم و تقطیر در فضای میانی شیشه های دو جداره، شیشه های رنگی با خاصیت فتوولتائیک و پوشش های مختلف با ضخامت های مختلف، شیشه را در مقابل ذخیره سازی انرژی تقویت می کند.
اهمیت حفظ ذخایر انرژی غیر قابل بازیافت و کمبود ذخایر انرژی فسیلی در بسیاری از کشورها، مسئولان را بر آن داشته تا به بهینه سازی انرژی دقت وسواسانه تری مبذول دارند. صنعت ساختمان همچون سایر صنایع از عمده ترین مصرف کنندگان انرژی است و شیشه به لحاظ ماهیت خاص خود نقش عمده ای در هدرروی انرژی ایفا می کند. با تلاش در جهت تقویت قابلیت های شیشه همچون انتقال نور و حذف معایب آن، با تدابیری همچون استفاده از شیشه های دو جداره و ترکیب انواع شیشه ها با هم ، استفاده از شیشه ها با قابلیت انتقالی، انعکاسی و جذبی، ممانعت از گریز اشعه فرابفنش از داخل ساختمان به بیرون یا ممانعت از انتقال گرمای خورشید به داخل ساختمان و... و تلفیق جنبه های معمارانه با مهندسی و تکنولوژی ساخت پیشرفته در این محصول، می توانیم در جهت مدیریت انرژی گام برداریم.
مقاله نگهداری و تعمیرات
مقاله نگهداری و تعمیرات |
![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 17 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 20 |
مقاله نگهداری و تعمیرات
نگهداری و تعمیرات
کلیه فعالیت هایی است که حفظ شرایط اولیه دارایی های فیزیکی و آماده بکار نگه داشتن آنها جهت استمرار فرآیندهای پیش بینی شده انجام می شود. این فعالیتها سبب افزایش عمر مفید ماشین آلات، کاهش مصرف قطعات یدکی، انرژی و هزینه ها می شود و بازده عملی ماشین آلات را افزایش می دهد. مهمترین هدف نگهداری و تعمیراتکه به اختصار " نت "نامیدهمیشود، بهینه سازی توانایی ماشین آلات جهت رسیدن به حداکثر میزان تولید و کاهش میزان فرسایش و خرابی هاست.
با این تعریف، نگهداری به مجموعه فعالیت هایی اطلاق می شود که به طور مشخص و بیشتر به صورت برنامه ریزی شده و با هدف جلوگیری از خرابی ناگهانی ماشین آلات و تجهیزات و تأسیسات انجام می گیرد و موجب افزایش قابلیت اطمینان و در دسترس بودن آنها می شود. تعمیرات نیز مجموعه فعالیت هایی هستند که روی یک سیستم دچار خرابی و یا از کارافتادگی انجام می شود تا آن را به حالت آماده و قابل بهره برداری باز گرداند.
سیستم نت
مجموعه ای است از کارکنان، تجهیزات و ابزار، قطعات یدکی، مواد مصرفی، اطلاعات و مدارک فنی، روشها و دستورالعملهای کاری و کارگاههای تعمیراتی که به شکل مناسبی در کنار هم قرار می گیرند تا اهداف تعیین شده مانند حداکثر سازی راندمان تجهیزات و حداقل کردن هزینه های نت اصل شود.
...
پایش وضعیت ( Condition Monitoring )
اندازه گیری و پایش مستمر پارامتری از دستگاه در حال کار است که بیانگر وضعیت آن باشد و قابل trend کردن باشد،یعنی تکرارپذیر باشد و در عین تکرارپذیری، قابل مقایسه کردن نیز باشد. همچنین اطلاعات مفیدی را جهت عیب یابی سیستم ارائه کند. از سوی دیگر، پارامتری در CM مهم است که اندازه گیری آن وقفه ای در فعالیت ماشین ایجاد نکند.
استراتژی CM بر این باور است که اغلب خرابی های ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، پس از رسیدن به یک مرحله مشخص، نشانه هایی از خود بروز می دهند که می توان این نشانه ها را به صورت ارتعاشات، صدا، امواج آلتراسونیک، ذرات فرسایشی، دما و... تشخیص داده و وقوع خرابی را پیش بینی کرد؛ لذا می توان قبل از رسیدن خرابی به مرحله بحرانی، با برنامه ریزی فعالیت تعمیراتی و اجرای آن پیشرفت خرابی را متوقف ساخت.
تاریخچه CM
- در سال 1936 نیروی دریایی امریکا یک برنامه نت پیشگیرانه را با برنامه آنالیز روغن مورد توجه قرار داد.
- در سال 1940 راه آهن امریکا و به دنبال آن ارتش امریکا آنالیز روغن را در CMماشین های خود به کار بستند.
تحقیق جایگاه گلکاری در ایران
تحقیق جایگاه گلکاری در ایران |
![]() |
دسته بندی | کشاورزی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 20 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 25 |
تحقیق جایگاه گلکاری در ایران
بخشهایی از متن:
اهمیت تاریخی:
قدمت کشت و کار و نگهداری گلها در ایران شاید همزمان با شروع کشاورزی بوده است. با نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایران بنظر میآید که همواره ایرانیان در زمینه موضوعات مرتبط با گلها جایگاه خوب و ارزندهای داشتهاند. اهمیت اقتصادی: شاید قدیمیترین گلخانههای موجود در ایران که در حال حاضر هم فعال هستند قدمتی در حدود 75 – 70 سال دارند. در حقیقت اهمیت اقتصادی این رشته، سابقه طولانی در ایران دارد. زمانی که بسیاری از کشورها نامی در زمینه پرورش گل و گیاه نداشته اند کشور ما با داشتن گلخانههای خوب و قابل قبول در زمان خود وضعیتی مناسب داشته است. کشت و کار پرورش گلهای زینتی در ایران بعنوان یک رشته اقتصادی سابقهای به قدمت احداث گلخانهها ندارد اما از زمانهای گذشته، گلخانهدارها کار تکثیر و پرورش گیاهان را برای سرگرمی، و گذران اوقات فراغت انجام میدادند. در سالهای اخیر بدلیل نیاز روز افزون بازار و خواست افراد جامعه و بدلیل محدود شدن فضای زندگی مردم این وضعیت کاملاً تغییر کرده است. بطوری که در سالهای اخیر احداث گلخانههای نسبتاً مجهز و کارآمد بمنظور کشت و پرورش و تکثیر گیاهان زینتی و نیز توسعه اقتصادی پیشرفت زیادی داشته است. ایران یکی از خواستگاهها و زادگاههای طبیعی گیاهان زینتی از جمله لاله، سنبل، زنبق، سیکلمه و برخی از درختچهها و تعداد زیادی از درختان میوه بشمار میآید، و در منابع علمی دنیا اسناد و مدارک مربوط به این موضوع موجود است. ولی از نظر اقتصادی و صادرات گل و گیاه هنوز موقعیت مناسبی در سطح دنیا ندارد.
...
کنترل رطوبت در گلخانهها
تأمین رطوبت یکی از پارامترهای مهم در گلخانهها است. برای رشد و نمو گیاهان، البته باید نیازهای رطوبتی گیاهان را بشناسیم. بعضی از گیاهان به رطوبتهای خیلی بالا نیاز دارند و بعضی دیگر به رطوبت کمتری نیاز دارند، مثل گل کاغذی. بعد از شناخت نیاز رطوبتی گیاهان، آنها را در گلخانههای خاص خود جایگزین میکنیم یعنی همه گیاهان در یک نوع گلخانه نگهداری نمیشوند. در سطوح تخصصی و بزرگ، هر گلخانه برای یک محصول و یا تعدادی محصول مشابه با نیازهای یکسان در نظر گرفته میشود.
...
محیطهای پرورشی گیاهان – کشت خاکی
- متداولترین محیط کشت شناخته شده خاک یا Soilاست. تعریف خاک و انتظاری که از خاک برای نگهداری طولانی یک گیاه میرود، بسته به نوع گیاه و نیاز خاص غذایی آن گیاه متفاوت است. گیاهان علفی و آپارتمانی نیاز به یک بافت بسیار سبک دارند، بافتی که تخلخل کافی دارد و آب را به اندازه مناسب در خود نگهداری میکند و ریشهها در آن بخوبی تنفس میکنند.
- ترکیبی با نسبت مساوی از خاک برگ، ماسه بادی و خاک زارعی و دارای یک بافت خوب و مناسب برای پرورش گیاهان آپارتمانی اصطلاحاً خاک سبک نامیده میشود.
- خاک سنگین در باغبانی کاربرد خیلی زیادی ندارد، فقط گیاهانی که ساختمان ریشهای بسیار قطور و قوی دارند مثل گل کاغذی و همچنین شاهپسند درختی و درختچه ختمی چینی در خاکهای سنگین بهتر رشد و نمو میکنند.
- غیر از خاک ترکیبات مصنوعی دیگر مثل پیت هم استفاده میشود. Peatخاکی است که از بقایای در حال تخمیر اندامهای مختلف گیاهی بوجود آمده است. پیتهای طبیعی حاصل تخمیر خزهها هستند. دو خزه معروف بنامهای Sphagnum و Hyponum در اروپای شمالی به وفور یافت میشوند و معادنی که از این خزهها در اروپای شمالی بدست آمده تحت عنوان تورب یا پیت خالص به بازار عرضه میشوند. پیتPH بسیار پایینی دارد و برای گیاهان اسید پسند و آنهایی که نیاز به PH پایین دارند بسیار مناسب و ایدهآل است.
هیدروپونیک – کشت بدون خاک گیاهان
- پرلایت؛
- ورمیکولایت؛
- پشم سنگ؛
- پوکه معدنی.
البته این مواد فاقد هر گونه ذخیره غذایی هستند و مواد غذایی بطور مصنوعی به این سیستمها باید اضافه شوند. پرلایتی که مواد غذایی لازم به آن اضافه شده باشد بحث محیط کشت هیدروپونیک Hydroponic را به میان میآورد. معادن خاک پیت در چند ناحیه (عمدتاً در شمال ایران) شناسایی شدهاند ولی این معادن دقیقاً حاصل تخمیر دو خزه معروف هاپونوم Hyponum و اسفاگنوم Sphagnum نیستند. پیت یا تورب ایران رنگ روشنتری دارد در حالیکه پیت اروپا دارای رنگ قهوهای بسیار تیره است. PH پیت در معادن ایران خیلی زیاد و گاهی بیش از 7 میباشد (یعنی از حد خنثی کمی بالاتر است) ولی PH پیتهای اروپایی حدود 5/4 است.
مچنین معادن کشف شده در ایران قابل توسعه در سطح وسیع نمیباشند.
رشد و نمو
مهمترین عامل بعد از بستر رشد، عوامل موثر در رشد و نمو گیاه میباشند. ابتدا تفاوت بین رشد و نمو را یادآور میشویم (البته این تفاوت در فرهنگ نامه انگلیسی بیشتر نمایان است).
رشد یا Growthبزرگ شدن سلولها و افزایش تعداد سلولها را گویند. به عبارت دیگر منظور از رشد افزایش تعداد و حجم سلولهاست.
نمو یا Developmentبه مفهوم اختصاصی شدن و تمایز سلولهاست. ممکن است سلولی رشد زیادی داشته باشد ولی نمو نکرده باشد. هر وقت گیاه از مرحلهای وارد مرحلهی دیگر شود نمو یافته است. مثلاً گیاه گلخانهای را در نظر بگیرید که چند سالی رشد رویشی داشته ولی تا زمانی که وارد فاز گلدهی نشده باشد نمو نداشته است. به معنای دیگر نمو پدیدهی تخصصی شدن سلولهاست.
پایان نامه بررسی عملکرد رله پیلوت در شبکه فوق توزیع
پایان نامه بررسی عملکرد رله پیلوت در شبکه فوق توزیع |
![]() |
دسته بندی | برق ،الکترونیک و مخابرات |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 1911 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 118 |
در تاسیسات الکتریکی مانند شبکه انتقال انرژی ٍ مولد ها و ترانسفورماتورها و اسباب و ادوات دیگر برقی در اثر نقصان عایق بندی و یا ضعف استقامت الکتریکی ٍ دینامیکی و مکانیکی در مقابل فشارهای ضربه ای پیش بینی نشده و همچنین در اثر ازدیاد بیش از حد مجاز درجه حرارت ٍ خطاهایی پدید می آید که اغلب موجب قطع انرژی الکتریکی می گردد.
این خطاها ممکن است بصورت اتصال کوتاه ٍ اتصال زمین ٍ پارگی و قطع شدگی هادی ها و خورده شدن و شکستن عایق ها و غیره ظاهر شود.
شبکه برق باید طوری طرح ریزی شود که از یک پایداری و ثبات قابل قبول و تا حد امکان مطمئنی برخوردار باشد.امروزه قطع شدن برق برای مدت کوتاهی باعث مختل شدن زندگی فردی و قطع شدن برق کارخانه های صنعتی و مصرف کننده های بزرگ ٍ موسسه های علمی و پژوهشی به مدت نسبتاٌٌٌ طولانی موجب زیانهای جبران ناپذیر می شود لذا قطع شدن و یا قطع کردن دستگاهها و تجهیزات الکتریکی معیوب از شبکه لازم است ولی کافی نیست.
باید تدابیری بکار برده شود که برق مصرف کننده ای که در اثر بوجود آمدن عیب فنی از شبکه قطع شده است در کوتاه ترین مدت ممکنه مجدداٌ تامین گردد.
وظیفه رله این است که در موقع پیش آمدن خطا در محلی از شبکه برق ٍ متوجه خطا شود ٍ آنرا دریابد و شدت آنرا بسنجد و دستگاههای خبری را آماده کند و یا در صورت لزوم خود راساٌ اقدام کند و سبب قطع مدار الکتریکی شود.
در این نوشته سعی شده است رله های حفاظتی پیلوتی ٍ اساس کار آنها و همچنین طریقه ارسال اطلاعات در این رله ها مورد بررسی قرار گیرد.در شش فصل اول از آوردن عکس و مطلب در مورد رله های واقعی پرهیز شده است در فصل هشتم رله های مربوط به حفاظت پیلوتی پستهای اختصاصی مترومورد بررسی قرار گرفته است.
فهرست مطالب
مقدمه 5
فصل اول : فلسفه رلهگذاری حفاظتی 6
1-1) رلهگذاری حفاظتی چیست؟ 7
2-1) وظیفه رلهگذاری حفاظتی 9
3-1) اصول رلهگذاری حفاظتی 9
4-1) حفاظت در مقابل دیگر حالتهای غیرعادی 13
فصل دوم : انواع رله 14
1-2) انواع رله برحسب مورد استعمال 15
2-2) انواع رله بر مبنای کمیت اندازهگیری شده 17
فصل سوم : حفاظت تفاضلی21
1-3) انواع سیستمهای حفاظت تفاضلی 22
2-3) عوامل موثر در طراحی 25
3-3) تجهیزات کمکی 29
1-3-3) رلههای چککننده یا راهاندازی 29
2-3-3) تجهیزات نظارت پیلوت 30
4-3) روشهای انتقال اطلاعات درحفاظت 32
5-3) منحنی مشخصه ایدهآل طرحهای حفاظت تفاضلی توسط سیم پیلوت 33
فصل چهارم : رلههای پیلوتی سیمی 34
مقدمه 34
1-4) مزیت پیلوت 34
2-4) پیلوتهای قطعکننده و سدکننده 35
3-4) رلهگذاری پیلوتی سیمی با جریان مستقیم 36
4-4) رلهگذاری پیلوتی سیمی با جریان متناوب 37
5-4) برتری دستگاههای پیلوتی سیمی از نوع جریان متناوب بر جریان مستقیم 41
6-4) محدودیتهای دستگاههای پیلوتی سیمی با جریان متناوب 41
7-4) مراقبت از مدارهای پیلوتی سیمی 41
8-4) قطع از راه دور با سیمهای پیلوت 42
9-4) مشخصات موردنیاز برای سیم پیلوت 42
10-4) سیمهای پیلوت و حفاظت آنها در مقابل اضافه ولتاژ 42
فصل پنجم : رله های پیلوتی با جریان کاریر و میکرو موج 44
مقدمه 45
1-5) پیلوت با جریان کاریر 45
2-5) پیلوت میکروموج 46
3-5) رلهگذاری مقایسه فاز 46
4-5) رلهگذاری مقایسه سو 50
فصل ششم : حفاظت خط با رلههای پیلوتی 53
مقدمه 54
1-6) رلهگذاری با پیلوت سیمی 54
2-6) رلهگذاری با پیلوت جریا، کاریر 54
3-6) میکروموج 56
1-3-6) کانال میکروموج 61
2-3-6) قطع از راه دور 61
فصل هفتم : رلههای حفاظتی در پستهای فشارقوی 63
مقدمه 64
1-7) ضرورت اتصال به زمین – نوتر 64
2-7) ضرورت برقراری حفاظت 65
3-7) انواع سیستمهای اورکارنتی 65
4-7) رلههای ولتاژی 69
5-7) حفاظت فیدرکوپلاژ 20 کیلوولت 69
6-7) حفاظت فیدرترانس 20 کیلوولت 69
7-7) حفاظت REF 69
8-7) رله دیفرانسیل 70
1-8-7) چند نکته در مورد رله دیفرانسیل 70
2-8-7) رله دیفرانسیل با بالانس ولتاژی 72
9-7) حفاظت جریانی برای ترانسفورماتور 75
10-7) حفاظت باسبار 75
11-7) حفاظت خط 77
12-7) رله دوباره وصلکن 80
13-7) Synchron-check 82
14-7) سیستم inter lock , inter trip 82
فصل هشتم: حفاظت پیلوتی پستهای اختصاصی متروی تهران 85
مقدمه 86
1-8) مشخصات رله حفاظتی سیم پیلوت MBCI 89
2-8) حفاظت دیفرانسیل فیدر 90
3-8) رله ناظر MRTP 93
4-8) رله نشاندهنده جریان آنی ترانسفورماتور MCTH 95
5-8) رله جریان زیاد لحظهای و استارت MCR 7 9
6-8) رله تشخیص بیثباتی و قطع داخلی MVTW 9 9
7-8) ترانسفورماتور جداکننده 103
8-8) ولتاژ و جریان پیلوت 103
9-8) ستینگهای خطا برای فیدرهای معمولی 104
10-8) عملکرد مینیمم برای خطاهای زمین با بار سرتاسری 105
11-8) ترتیبات سوئیچ گیرهای نوع شبکهای 106
12-8) ولتاژ تحریک شده ماکزیمم مسیر بسته پیلوت 107
13-8) اطلاعات فنی رله MBCI 108
منابع 109